Cover up a bad tattoo with something beautiful.

Een lelijke tatoeage kan vaak bedekt worden met een nieuwe tatoeage. Het eind resultaat is van een aantal factoren afhankelijk. Op deze pagina leg ik de werkwijze uit, wat je mag verwachten en wat het eindresultaat is. 

gallery/cover-up lion 1
gallery/cover-up lion 2
gallery/cover-up lion 3
gallery/cover-up lion 4
gallery/cover-up lion 5

Je hebt een tatoeage waar je niet meer tevreden over bent. Weglaseren is duur, pijnlijk, laat littekens achter en geeft niet altijd het gewenste resultaat. Misschien kun je voor een "cover up" tatoeage kiezen?

 

Maak een afspraak met LJ*Ink Tattoo Studio Zoetermeer voor een intake gesprek.Tijdens dit gesprek beoordeel ik de tattoo die gecoverd moet worden, kun jij je wensen aangeven en bespreken we de mogelijkheden en prijs. Ik geef je altijd een eerlijk advies! Als de tattoo, om wat voor reden, niet te coveren is geef ik dat aan.  

Het is zover, we hebben het ontwerp samen afgestemd en de afspraak om te zetten is eindelijk hier. Nauwkeurig bepaal ik de afmeting en de positie zodat de nieuwe tattoo over de oude heen past.
 

Het stencil is geplaatst en zit op de juiste plek. Aan de hand van dit stencil kan ik goed zien waar lijnen, schaduwen en details straks moeten komen. Samen met het ontwerp heb ik de perfecte basis om aan de tattoo te beginnen. 

Omdat het een redelijk grote tattoo betreft hebben we voor twee sessies van 3 uur gekozen.

Op de foto heb ik zojuist de eerste sessie afgerond. De lijnen zijn allemaal gezet en ik ben reeds begonnen met het schaduwen van de linker kant van de tattoo. Een gedeelte van de oude tattoo is al bijna verdwenen. Dat gaat goed!

Na de eerste sessie heb ik de vers gezette tattoo behandeld en instructies aan de klant meegegeven hoe ze deze de komende dagen zelf moet verzorgen.

Drie weken later is de tattoo van de eerste sessie genezen en kan deze afgemaakt worden. Na nogmaals drie uur hard werken is het klaar met een prachtig eindresultaat. De tekst van de oude tattoo is nog nauwelijks zichtbaar.

Wil jij ook een cover up tattoo? Dit zijn de belangrijkste punten waar je rekening mee moet houden:

 

- De oude tattoo is vaak, na genezing van de nieuwe cover up tattoo, nog deels zichtbaar. Het is aan de tattoo artiest om te zorgen dat andere elementen de aandacht afleiden of het patroon van de oude tattoo te doorbreken.

 

- Hoe groter de tattoo is die gecoverd moet worden, hoe groter de nieuwe tattoo moet worden.

 

- Zwarte inkt kun je vaak alleen met zwart inkt bedekken. Lichte kleuren over een oude, zwarte tattoo zetten gaat echt niet! Op internet en tv zie je voorbeelden van zwarte tattoos die gecoverd zijn met witte inkt. Dit kan gewoon niet en blijft ook niet goed. De oude tattoo kan al binnen enkele dagen weer terug zichtbaar worden door het wit heen.

 

- Kan de tattoo niet gecoverd worden? Misschien is opknappen van de oude tatto een optie? Een andere mogelijk is om de oude tattoo deel uit te laten maken van een nieuwe tattoo.

 

- Maak een afspraak voor een intakegesprek! Tijdens het gesprek kun je al je vragen stellen en ik kan je dan echt goed advies geven. Zo voorkom je achteraf teleurstellingen.